RisskovRejser fortæller om
Bad Bramstedt

Bad Bramstedt

Hotellet Mercure Hotel Köhlerhof ligger i en fredelig park i Schleswig-Holsteins grønne hjerte.
Kurbyen Bad Bramstedt ligger midt i Schleswig-Holstein.
Byen har gjort afstresning og frisk ren luft til sine kendetegn. 

Bad Bramstedt er et yndet udflugtsmål for motionister og sportfans. Udbuddet er stort, det omfatter bl.a. vandreture, ridning, kano- og kajakroning, fiskeri, flyvning, skydning, foruden wellness og beauty. Men selv dem, der slet ikke har lyst til at lave andet end at slappe af eller dem, som bare vil nyde naturen og seværdighederne, kommer her til sin ret.

Bad Bramstedt er kendt i hele Tyskland for at være en populær kurby og byen tilbyder utallige muligheder indenfor wellnessområdet. Klinikken Bad Bramstedt ligger i maleriske omgivelser i byen og kan bl.a. tilbyde et meget populært mudderbad. 

Under mottoet "bevægelse og balance" kan I udforske områdets mange dejlige åer, hvor langs der ligger fine stier, som I kan bevæge jer langs både til fods og på cykel. Hele 5 større åer flyder igennem Bad Bramstedts byområde: Ohlau, Hudau, Bramau, Schmalfelder Au og Osterau.

Byen kan desuden tilbyde et spændende og bredt udvalg af gastronomiske oplevelser. Mere end 20 forskellige restauranter byder jer velkommen med et udvalg, der indeholder alt fra nationale specialiteter over spændende internationale retter til sæsonprægede retter fra nærområdet.

Udflugter

Bad Bramstedt kan tilbyde en perfekt beliggenhed i kort afstand fra nogle af de mest vidunderlige byoplevelser I kan forestille jer og som Nordtyskland kan byde på.

Besøg Hamburg 47 km. syd på. Med 1,7 millioner indbyggere i den centrale del af byen, og 3,5 millioner med opland er Hamburg Tysklands næststørste by. Både økonomisk og kulturelt er byen centrum for hele Nordtyskland. Arealmæssigt er byen syv gange større end Paris og mere end dobbelt så stor som London. Det betyder kort og godt, at byen byder på særlig gode forhold for turister. Hamburg er en smuk by fyldt med charmerende områder og ikke mindst et fortræffeligt aftenliv. Vidste I f.eks. at der er 2302 broer i Hamburg - flere end Venedig og Amsterdam tilsammen. Her er endvidere teatre, natklubber med kabaretter, musicalteatre, statslige og private museer og mere end 4000 restauranter.

Hansestaden Lübeck er en af de tyske hansestæder beliggende ud til Østersøen cirka 60 km. nordøst for Hamburg. Byen har 212.000 indbyggere og er placeret ved floden Trave. Den gamle del af byen er en ø omgivet af floden og kanalforbindelsen. Byen har en havneby, Travemünde, som ligger cirka 15 km. nordøst for den gamle del af byen. Hanseforbundet var en sammenslutning af nordeuropæiske byer, hovedsagelig tyske, i et handelsforbund, som opstod i 1200-tallet omkring det rige Lübeck, der var blevet rig via salt- og sølvhandel. Lübeck var også udskibningshavn for handelsruten til Hamburg, der i 1398 blev udbygget med den formodentlig ældste skibskanal i Europa: Stecknitzkanalen, der forbinder floden Trave med Elben.

Kiel er delstatens hovedstad. Shop her i en af Tysklands ældste gågader, tag på havnerundfart på Kielerfjorden. Byen er smukt beliggende ved Kielerfjorden, som er en del af Østersøen. Sejler I lige ud af fjorden, kommer I til Langeland og Ærø. Ejderen har sit udspring i nærheden af Kiel. Selvom udspringet ligger tæt på Østersøen, bevæger floden sig den lange vej til Vesterhavet. For over tusind år siden dannede stedet en sprogtrekant - dansk i nord, tysk i vest og slavisk i øst, før tysk bredte sig ud mod nord og øst.

Besøg også Naturpark Holsteinisches Schweiz med mere end 200 små og store søer. Den største af søerne, Plön See, byder på utallige muligheder for aktiviteter på vandet. Ikke langt fra søen, finder I områdets hovedby Plön, hvor I som det første får øje på det smukke slot: Grandiost og snehvidt troner den smukke bygning sig over byen. Byen kan tilbyde sine besøgende, alt det I andre steder bare drømmer om.

Andre udflugtsmuligheder er: Heede: 21 km. - Det nygotiske rådhus i Neumünster: 27 km. - Naturpark Aukrug: 51 km. - Kiel: 58 km. - Büsum, hvorfra der er færge til Helgoland: 110 km.